Над 65 хиляди прокудени от войната са се възползвали от програмата за

...
Над 65 хиляди прокудени от войната са се възползвали от програмата за
Коментари Харесай

Около 48 хил. украинци са настанени у нас

Над 65 хиляди прокудени от войната са се възползвали от програмата за подкрепяне

Малко над 48 хиляди украинци - 48 005, са настанени у нас по програмата за прилагане на филантропична помощ към 17 април, а общият брой бежанци, които са се възползвали от програмата за подкрепяне, надвишава 65 хиляди души.

Това излиза наяве от писмен отговор на вицепремиера по дейно ръководство Калина Константинова на въпрос на депутата от ГЕРБ Николина Ангелкова.

Въпросът е заложен от някогашната министърка на туризма, защото в последно време хотелиерите се оплакват, че сезонът следва да стартира, имат резервации и

не е ясно какво да вършат с настанените по хотелите бежанци

Програмата е написана до края на май, като разновидности за по-нататъшна поддръжка следва да се обсъдят според от динамичността на ситуацията и потока на бежанци към България, дава отговор вицепремиерката. Фокусът след 31 май ще бъде върху наемането на работа и разпределянето на бежанци из страната, предава 24 часа.

Калина Константинова прецизира, че бежанците ще бъдат настанявани в държавни бази и ведомствени почивни станции, които влизат в специфичен указател.

До 15 април поддръжка се предоставяше на всички пристигнали от Украйна, а след тази дата - на украинците, регистрирани за краткотрайна отбрана, като записаните към момента са към 83% от останалите в страната украинци.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР